08 under egne himmelstrøk 65x54

Under egne himmelstrøg

Åke Berg

Åke Berg

UNDER EGNE HIMMELSTRØG

Maleri

Galleri Giga, Stord

06. mai – 03. juni

Opning Laurdag 06. mai kl 13:00

Velkomen til ei strålande fargevandring under Åke Berg sine himmelstrøk!

Ekstra kjekt er det at kunstnaren tek turen sjølv på opning.

Kunstnar Åke Berg har begeistra folk med bildene sine i fleire tiår. I år er det førti år sidan han som 37-åring bestemte seg for å satsa på kunsten. Utstillinga “Under egne himmelstrøg” er ei flott markering av Berg si reise som kunstnar.

ÅKE BERG (f. 1946), er utdanna ved Statens Handverks- og Kunstindustriskole. Han tok seinare tilleggsutdanning som grafikar ved SHKS og Akademiet. Åke Berg er medlem av Norske Billedkunstnere og Norske Grafikere og har bak seg utallige utstillingar og utsmykkingar nasjonalt og internasjonalt. Berg bur og virkar i Larvik og har alltid hatt naturen som sitt sterke motiv. Han er både grafikar og malar og er kjend for sine fargesprakande bilde i eit figurativt bildespråk som tidvis grensar til det abstrakte. Mange vil kjenna til Åke Berg sine seglbåt-bilder med sol, bølger og action. 

I eit intervju med fineart frå 2008 snakkar han om prosessen sin: 

«Jeg har alltid skisseboken i lommen. Det er mitt fotoapparat, en slags natur-croquis. Enkelte ganger skriver jeg inn fargekoder, tanker, observasjoner. Noen ganger blir skissen liggende i årevis før jeg ser at her er det noe jeg kan bruke. Og andre ganger kan jeg passere et motiv før det plutselig etter flere år oppstår som et bilde som ber om å bli malt. Kanskje går jeg tilbake senere for å få flere referanser. Men de endelige bildene blir ikke helt lik stedene jeg skisser. Ofte låner jeg og setter sammen flere skisser.» 

Åke Berg er opprinneleg utdanna bygningsingeniør og jobba i fleire år som produktutvikler av gartnerprodukt. Han skiftar stadig mellom systematikar og kunstnar og somme tider må han stenge ingeniøren heilt ute for å kunna fokusera på kunsten. Andre gonger kan han pirka i 20 timar med syltynn pensel på eit maleri. 
“Jeg ønsker at bildene skal se ut som om de er malt spontant, samtidig vil jeg bringe frem det ytterste i bildet… Som kunstner lever du i en stille storm med bildene dine. Noen ganger skjer det noe intenst inne mellom alt det andre jeg gjør, jeg greier å bygge opp energien, det smeller, klinger og blir lyrikk. Dette er belønningen for hele arbeidet. Noe du ikke helt kan sette ord på.”

Velkomen til ei fargesprakande feiring saman med oss og Åke Berg laurdag 06.mai kl 13:00

08 under egne himmelstrøk 65x54
08 under egne himmelstrøk 65×54

Kunstnere