Gro Mukta Holter

Gro Mukta Holter (fødd i 1976). Profesjonell billedkunstner, bur og arbeider i Oslo/Pietrasanta. Holter jobbar i eige atelier/showroom på Sagene i Oslo.
Gro Mukta Holter er malar, grafikar, teiknar og har òg erfaring med offentleg utsmykning og installasjonar, og dessutan ei rekke designprosjekt både internasjonalt og nasjonalt. Holter er utdanna frå Kunsthøgskolen i Oslo med Master i kunst i-2004.
Tematikken i arbeidaren hennar er relatert til biologi, identitet, minne, minner og mellommenneskelige relasjonar. Ho følgjer ein figurativ og handverksmessig tradisjon, men løyser gjerne opp motiva med uventa vendingar, som kan ha ekspressive eller surrealistiske tilsnitt. I kunstnarskapet regjerer det ein gjennomgåande sterk koloritt, som kan gi assosiasjonar til den gamle tekstil-historia til austen i kombinasjon med visuelle mønsterformasjonar inspirert av Japanske tresnitt frå 1700-talet.

Holter har vore involverte i fleire designprosjekt i Noreg, Sør-Afrika og i Asia, m.a. har ho designa den norske barneserien i tinn, Lille Solstråle, og kunstdukken «Shwe-Shwe Poppi» – eit prosjekt som skaper arbeidsplassar for kvinner i Sør-Afrika den dagen i dag. Kunsthandverksprosjektet har vunne ein internasjonal designpris og er heidra av mellom anna Oprah Winfrey, BBC og Ingerid Schulerud. Holter har òg utvikla produkt for Fretex-konseptet «Sally Ann», der målet var å få kvinner i arbeid og bort frå gatene i Dacca, Bangladesh. Holter har fått Oslo kommunes Kunst og Kulturstipend 2011, for sin separatutstilling «Everything that was, still is» på Oslo Museum Bymuseet i Frognerparken, som sat publikumsrekord for museet.
Til dagleg jobbar Holter vekselsvis med måleri og teikning i Oslo og med gammaldags grafikk-handverk i Pietrasanta i Italia.